پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر علی موسوی زاده، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری هفتاد و چهارمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.

دکتر علی موسوی زاده، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری هفتاد و چهارمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، ابتدا رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، بیان داشت: موج جدیدی از همه گیری کووید 19 در آمریکا، فرانسه، ژاپن و دیگر کشور های اروپایی و آسیای جنوب شرقی شیوع پیدا کرده و احتمال وقوع آن در کشور و استان ما نیز دور از انتظار نیست.


دکتر محمد غلام نژاد، افزود: همانند آنفولانزا که بیش از صد سال است وجود دارد، کووید 19 نیز، با بازآرایی و تغییر خود به عنوان یک موجود زنده، فعال می گردد، از بین رفتنی نیست و دیگر جزئی از زندگی ما خواهد بود.


رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، تصریح کرد: در آستانه سال نو میلادی و بازگشت هموطنان به کشور امکان انتقال بیشتر ویروس وجود دارد و مراکز بهداشت و درمان و بیمارستان های ما بایست با تجهیز خود به دستگاه های اکسیژن ساز، دارو، کیت های نمونه گیری، واکسن، وسایل حفاظت فردی و سایر تجهیزات مصرفی، آمادگی لازم در مقابل موج بعدی کرونا را داشته باشند؛ چرا که کرونا همان بیماری کشنده­ ای است که جان عزیزان مان را گرفت به کام مرگ کشاند.


رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، اضافه کرد: ما در قبال سلامت مردم مسئولیم و ضروری است با به کارگیری دانش، تجارب و اندوخته های قبلی خود از بیماری کووید 19، تلاش نمائیم که موج احتمالی بعدی را هم به سلامت عبور کنیم.


رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، ضمن اشاره به اهمیت استفاده از اندوخته ها و تجارب گذشته در خصوص همه پاندمی ها،  ابراز داشت: با وجود کسب دانش و اندوخته هایی درباره پاندمی کووید 19، هنوز هم ندانسته هایمان در این زمینه کم نیستند که عذر و تقصیر آن متوجه سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است. به عنوان مثال هنوز سازمان جهانی بهداشت مخازن بیماری را شناسایی و معرفی نکرده است و یا هنوز اثر بخشی داروها و واکسن ها و عوارض آنها را به خوبی نمدانیم  و همچنین وزارت بهداشت در کشور ما، شعارهای اشتباهی چون "کرونا را شکست می دهیم" سر داد، در حالی که ما فقط می توانیم آن را کنترل نموده و در مقابل هر موج آن، هزینه کمتری بپردازیم و از خود مراقبت کنیم و کرونا شکست دادنی نیست.


دکتر علی موسوی زاده، افزود: در ادامه روند مقابله با کووید 19، لازم است گزارش هایمان بویژه در خصوص تجهیزات، کمی باشد تا بهتر بتوان برنامه ریزی نمود و همینطور ضرورت دارد، چتر نمونه هایمان را گسترش دهیم.


معاون فنی معاونت بهداشت، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کرونا در استان، اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بالغ بر 129 هزار فرد مبتلا به کرونا داشتیم که از این تعداد 1119 نفر تاکنون جان باختند و میانگین فوتی ها در استان 122 به ازای هر 100هزار نفر جمعیت است که در مقایسه با میانگین کشوری 146 به ازای هر 100 هزار نفر؛ پایین تر است.


دکتر امیر رشیدی، گفت: میانگین سنی مبتلایان در استان 39 سال و میانگین سنی فوت شدگان 67 سال بوده است. همچنین، شاخص نمونه گیری در کشور 63درصد و در استان 57درصد است؛ شاخص مثبت بودن نمونه ها در کشور 14درصد  و در استان 30درصد است که علت اصلی بالا بودن درصد نمونه های مثبت در استان میزان پایین نمونه های گرفته شده در مقایسه با میزان کشوری است.


دکتر آرش اسفرم از معاونت درمان دانشگاه نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود، خاطر نشان کرد: ظرف هفته گذشته 4 بیمار بستری در کل استان داشتیم و این هفته به 16 نفر افزایش یافت که 1 نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری است و همه آنان مشکوک به کرونا هستند و نمونه آزمایش هیچ کدام مثبت نشد.


 


به گزارش وبدا، این نشست با حضور دکتر محمد غلام نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا، دکتر علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر سید امین حسینی مطلق معاون تحقیقات و فناوری اطلاعات، دکتر علی محمد سادات معاون آموزشی دانشگاه، دکتر امیر رشیدی معاون  فنی معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر آرش اسفرم و دکتر افشین از معاونت درمان، دکتر نجفی از معاونت غذا و دارو، دکتر فراز محمدیان از واحد آمار دانشگاه و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در دفتر رئیس دانشگاه و حضور ویدئو کنفرانسی رؤسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها برگزار و راجع به شیوع موج جدید بیماری در کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی، وضعیت بیماری در کشور و استان و آمادگی لازم برای مقابله با خیز احتمالی بعدی آن به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.